A Verrucosus Chameleon egy nagyon alulreprezentált faj. A legtöbb piacon ma WC-k vannak, kivéve az occaisional CH / CB juvinileseket, amelyek rendelkezésre állnak a fogságban levő kollektívát létrehozó fogságban levő tenyésztési kísérletek miatt. A faj meglehetősen gyönyörű, a hímek világos kék és zöld színt mutatnak, barnás piros színű, barna vörös színű, rozsdás vörös színű, míg a terhes nők mutatják.


furcifer verrucosusAkklimatizációs folyamat:

A minta állapotától függően előfordulhat, hogy különböző cselekvési irányokat kell meghoznia, hogy megragadja őket az élet megragadásához. Amikor először megkapja a mintadarabját, a legjobb, ha győződne meg róla, hogy hidratált. A legjobb dolog, hogy egy szép hosszú zuhany, hogy győződjön meg róla, hogy meg van töltve a víz. Ezt követően meg kell győződnie róla, hogy rendelkezik a megfelelő szekrénybeállítással, és miután a szekrényben van, kínáljon némi ételt. A legtöbb ember valószínűleg enni fog, amint kínálja az ételt, mivel eszik. Javaslom 5-7 megfelelő méretű élelmiszer-tételt. Az aklimációs folyamat során elengedhetetlen, hogy a mintája jól hidratált; Sokszor ez okozhat problémákat az úton. Miután elkezdett összeszedni, akkor parazitákat kell kezelnie. A WC-ként valószínűleg van néhány a rendszerükben. Jobb kezelni, miután elkezdtek akklimatizálni, csak azért, mert nem olyan nehéz a rendszerükön, hogy megpróbálja megszabadulni a parazitáktól, és a stressztől, hogy egy másik országba, majd házba szállítják.


Terrárium:

Megfigyeléseimben a Verrucosus jól működik mind a képernyőn, mind az üveg terráriumain. Mindkettőjüknek vannak előnyei és hátrányai. Javasolom egy 16X16X30 vagy 18X18X30 egy nőt, egy férfi 18X18X36 vagy 24X24X36. Ez a faj nagyon csúszós, és szereti elrejteni a növények borítóján. Különösen az üvegburkolatokban képesek vagyunk létrehozni egy nagyon természetes házat, amelyet a példány szeretni fog.


Általános gondoskodás:

ezt a fajat ugyanúgy tartom, mint a sisakosom. 87-90 körül tartom a süllyesztett helyszínen, a környezeti hőmérséklet körülbelül 80-83 körül van a ház többi részében. Általában szeretnek fürödni, de amikor vizet kapnak, általában elbújás módba kerülnek, és ott maradnak addig, amíg meg nem töltik a tölteléküket, és a hidratált és felmelegedés után visszatérnek az alvási helyre. Egy dolog, amit észrevettem erről a fajról, hogy LOVE inni. Általában kb. Két percig permetezem egy kézimistát, áztatva a növényeket, és győződjek meg róla, hogy kissé felszívja a kaméleont, hogy kiválassza az "eső" választ. Általában körülbelül öt percig fognak itni, aztán megyek körbe, és lassan ismét eljutnak a sügére. Attól függően, hogy hol van a süllyedő, javaslom különböző méretű izzókat. Két méretben használom: 60W és 75W; Mindkét méret a tökéletes hőmérsékletet tartja számukra a peremtől a lámpa távolságáig. A Verrucosuson is egy Reptisun 10.0-et tartok, kicsit idősebbek, és így több mint egy 5.0.


Etetés:

A fiú ezt a fajot szeretik enni. Úgy tűnik, hogy soha nem állnak meg. A megfelelő méretű élelmiszereket minden nap 10-15 adagban táplálom, kivéve az akklimatiációs folyamatot. Egy héten egyszer vagy kétszer en könnyedén porral D3-vitamin nélkül kalciummal, a D3-vitamin kalciummal kéthetente egyszer, valamint a multivitaminnal havonta egyszer.
Tenyésztés

:Keményen éreztem magam, hogy ezt a fajta fajtához juttassam. De néhány kutatást végeztem, találtam egy módszert, amely kiváltotta a tenyésztési folyamatokat. Ha a srácok nem tenyésztik neked, azt tapasztaltam, hogy a "szezon" megváltoztatása jó módja annak, hogy kiváltsák elveszett szerelmüket. Ez azt jelenti, hogy ha bőséges vizet adsz neked, lassan növeled a hőmérsékletet, és enyhén csökken a víz. A "száraz évszak" körülbelül egy hete után visszakerültem a normális szintre. Az egész folyamat körülbelül egy hónapig tartott. Másnap bevezettem a párt, és öt perc múlva elkezdték összekapcsolni. A gesztáció kb. 1-2 hónap, míg a 3 hónapos idő megy. Az inkubálás ugyanolyan hőmérséklet, mint a fátyolszűrők, a helyiséghőmérséklet csak finom (70-76 fok). Az idő hossza 6-9 hónapig terjedhet, a legtöbb idő 6-7 ½ hónap alatt.


Egyéb információk:

A faj rosszabb jellemzője a félénkség. Nagyon nehéz fényképeket készíteni, mert szeretnek elrejteni. Ők is védekező, ha közel van a ház a takarmány / víz / tiszta, ami sziszegést és felhajtás. De ez az egyetlen rossz tulajdonság.
Következtetés: Ez a faj nagyon kielégítő, és alábecsült. Jelenleg ragadozó tenyésztési próbálkozások jönnek össze, hogy Captive Hatched példányokat készítsenek a fogságban lévő állatoknak a piacon. Ezzel több ember hajlandó kipróbálni őket, és több embert termel.

(forrás: chameleonforums.com